2024 Yılı İzmir İnternet Haftası Etkinlikleri

2024 Yılı İzmir İnternet Haftası Etkinlikleri

26.03.2024 118

       

          15-19 Nisan 2024 tarihlerinde İzmir İnternet Haftası etkinlikleri gerçekleştirilecektir. Müdürlüğümüz ve bağlı kurumlarımızda yapılacak atölye çalışmaları, konferanslar gibi etkinliklerle, bu haftanın önemi vurgulanacak; akademisyenlerin ve bilişim sektöründen uzmanların katılımıyla "İnternet, Yapay Zeka Ve Gelecek Öngörüleri, Eğitimde Üretken Yapay Zeka, Yapay Zeka Destekli Uygulama Geliştirmede Az Kodlu Çözümler, Üretken Yapay Zeka Eğitimi Nasıl Dönüştürecek? Ve Üretken Yapay Zeka Araçlarının Eğitimde Kullanımı" konularında bilgilendirme ve eğitim çalışmaları yapılacaktır. Bununla birlikte, velilere ve öğrencilere Eğitim Bilişim Ağı – EBA tanıtılarak, içeriklerinden daha geniş kitlelerin yararlanması konularında farkındalık oluşturulması hedeflenmektedir.

        Her yıl farklı bir ana başlığın işlendiği İzmir İnternet Haftası, 2024 yılında "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" teması ile gerçekleştirilecektir. 

        İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce seçilecek iyi örnekler İl Milli Eğitim Müdürlüğünün internet sitesi ve sosyal medya hesaplarında yayımlanacaktır. İzmir İnternet Haftası 2024 yılı teması olan "Eğitimde Üretken Yapay Zeka" etkinliklerine katılmak isteyen öğretmen ve öğrencilerimiz için başvurular https://izmirinternethaftasi.org/ adresinden 02 Nisan 2024 Salı gününe kadar yapılmaktadır. Atölyeye katılmak isteyen öğrenciler adına başvurular öğretmenleri tarafından yapılmaktadır.