Orman Haftası(21-26 Mart)

Orman Haftası(21-26 Mart)

Türkiye'de okullarda 21 - 26 Mart tarihleri arasında kutlanan bir haftadır. Orman haftası ve ağaç bayramı olarak da adlandırılır. Amacı çocuklara ve topluma ormanların önemini öğretmektir. Hafta boyunca fidan dikilir ve ağaç ile ormanların doğa ve ekonomiye katkıları anlatılır.

21.03.2024 96

Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın, uygarlığın en temel göstergesi olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız.

 

Birçok canlı türünün doğal yaşam alanını oluşturan, ağaç köklerinin toprağı tutma özelliği ile erozyon oluşumuna ve sellere engel olan ormanlar, bir ülkenin doğal güzellik ve zenginlik kaynağıdır. Çok uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir.

 

Ülkemizde ve dünyada çevre bilincini oluşturmak ve ormanların önemini vurgulamak için 21- 26 Mart tarihlerinde kutlanan Orman Haftasında Ormanların korunduğu ve gelecek kuşaklara yaşanabilir, sağlıklı ve yeşil bir dünya bırakmak için herkesin en az bir ağaç dikmesi bilincini oluşturmalıyız